Coach voor moeders
Yura Boerma van MAMcoaching is dé coach gericht op mama-thema’s zoals: een betere balans tussen werk & gezin, minder moeten en minder ballen in de lucht houden, meer energie en meer me-time creëren, zonder schuldgevoel keuzes maken, etc. Ze inspireert moeders als balans- en wandelcoach, is expert op het gebied van energie- en keuzemanagement en is ervaringsdeskundige als mama van twee kinderen (2002 en 2006). Van origine is zij antropoloog (gedragswetenschapper) en heeft daardoor een onbevooroordeelde blik en oog voor de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Zij werkt voor particulieren en bedrijven. Haar slogan: ‘Zorg goed voor jezelf zonder schuldgevoel naar je werk en gezin!’

Publicaties:

Alle artikelen waarvoor MAMcoaching is geïnterviewd zijn te lezen via de site: www.mamcoaching.nl/mamnieuws/

Weg met time management, hallo energie management

Tijd is iets waar niks aan te veranderen is; er zitten 24 uur in een dag en 7 dagen in een week. Dus weg met timemanagement en hallo energiemanagement! Energie is iets wat iedereen zodanig kan leren managen dat het past bij zijn levensfase.

Zo ook mijn cliënt Annabel, die haar topfunctie bij een energiebedrijf combineert met de zorg voor haar twee jonge kinderen en voor haar zieke moeder. Haar man werkt vier dagen per week, evenals zij. Dat betekent dat ze elke werkweek een vrije dag heeft, maar dat ervaart ze niet zo. Tijdens het eerste gesprek buiten in de natuur vertelt ze: “Iedereen leunt op mij, ik voel me overal voor verantwoordelijk. Daardoor ben ik altijd maar aan het zorgen en ben ik altijd bezig. Ik ben doodmoe. Mijn kinderen hoeven maar even vervelend te doen en ik ben super geïrriteerd.” Ze pakt ook nog eens elk virusje op wat de kinderen mee naar huis nemen van de crèche. Ook dat maakt dat ze zo moe is; haar weerstand is heel laag, omdat haar energie tot een nulpunt is gedaald. Ze is ervan overtuigd dat het allemaal te maken heeft met een tekort aan tijd en dat het beter zal gaan als ik haar leer om alles goed te plannen.

In plaats van aan de slag te gaan met timemanagement, wil ik Annabel leren haar energie beter te managen. Ik leer Annabel energie over te houden door te bedenken op welke momenten van de dag ze het meeste energie heeft. Daarnaast hebben we een lijst gemaakt met welke taken, bezigheden en mensen haar energie geven én welke juist energie vreten. Op het werk en privé. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat u – om u goed te blijven voelen en productief te zijn – 80 procent van uw tijd aan energiegevers moet besteden en maar 20 procent aan energievreters. Dat betekent dus dat u keuzes moet maken.

En dat heeft Annabel ook gedaan: “Omdat ik álles wilde doen, deed ik het eigenlijk altijd maar half. Mijn twee grootste energiegevers zijn sporten en met een vriendin naar de sauna. Nu ik dit structureel in mijn agenda plan ga ik ook echt! Nu ik weet wat mij energie geeft, is mijn lontje een stuk langer geworden. En ik zorg veel beter voor mezelf, waardoor mijn weerstand is verbeterd.” Het gaat veel beter met Annabel. Ze is niet meer zo moe en geniet van de momenten met haar twee kleine kinderen.


Verstuur reactie
* Verplichte veldenUw privacy is in veilige handen. Leef.nl gaat discreet met uw vragen en gegevens om.

Service van Leef

  • Besteld voor 16.00 uur, morgen geleverd
  • Gratis levering bij orders boven de 50 euro.
  • Gratis afhalen bij uw apotheek

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel onze klantenservice 0800 - 555 43 21


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen