Filteren
Hoofdhuid

Eczeem

Deze producten kunnen gebruikt worden bij de behandeling van eczeem. Ze bevatten geen corticosteroïden.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Hoofdhuid

Verzorging van eczeem

Een beschadigde, ontstoken, geïrriteerde of droge huid is kwetsbaar voor schadelijke invloeden van buitenaf. Het is daarom belangrijk de afweer van de huid intact te houden en de huid zo snel mogelijk te herstellen. Een eczeem zalf of crème kan in dit geval helpen.

Wat is eczeem?

Eczeem is een verzamelnaam voor verschillende soorten huidaandoeningen. Centraal staat echter de ontstekingsreactie op de huid die verschillende symptomen kan veroorzaken. De huid kan roodheid en droogheid gaan vertonen, gaan schilferen en in sommige gevallen ook pijn gaan doen. Mensen met eczeem vinden de jeuk meest het ergst van alle symptomen. Het is het beste om niet te krabben, want dit zal de klachten alleen maar verergeren. Veel mensen kennen schaamte voor hun eczeem wat mede veroorzaakt wordt door het idee dat eczeem besmettelijk zou zijn. Dit is echter een fabeltje. Eczeem is niet besmettelijk en het is ook niet leeftijdsgebonden. Iedereen van jong tot oud kan last van eczeem krijgen. De meeste soorten zijn goed te behandelen, alhoewel er ook chronische vormen van eczeem bestaan.

Oorzaken

Er zijn verschillende soorten eczeem en van veel van deze soorten zijn de exacte oorzaken niet bekend. Wel is duidelijk dat erfelijke aanleg en de lichamelijke en psychische conditie een rol spelen bij het ontwikkelen van deze huidaandoening. Factoren uit de omgeving zoals temperatuur en huisstofmijt kunnen ook meespelen. Allergische reacties en stress zijn veel voorkomende oorzaken bij het ontwikkelen van eczeem. De juiste medicijnen en het verminderen van stress kunnen soms al veel bijdragen aan de oplossing van het probleem.

Waarom Leef.nl

Leef.nl is de webshop van meer dan 450 apotheken in Nederland. Leef.nl biedt naast een groot assortiment van meer dan 10.000 producten ook altijd compleet advies. Ontdek alle gezondheidsinformatie in onze kennisbank of bestel uw product direct. Indien u voor 21.00 uur bestelt zijn de producten morgen al in huis! Of u haalt ze heel eenvoudig gratis op bij een van de aangesloten apotheken.