Filteren
Kanker

Goede voeding bij kanker

Ongewenst gewichtsverlies is een veel voorkomend probleem bij kanker. Door de tumor komen er in het lichaam stoffen vrij die de eetlust kunnen remmen. De behoefte aan energie neemt juist toe. Ook de behandeling van kanker door chemotherapie of bestraling kan misselijkheid en smaakverlies veroorzaken (en dus de eetlust remmen). Goede voeding, met name energie en eiwitten, is daarom heel belangrijk voor kinderen en volwassenen die kanker hebben. Lukt het niet om voldoende voedingsstoffen via de normale voeding binnen te krijgen, dan kan aanvullende voeding een oplossing zijn.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Kanker

Extra voeding voor mensen met kanker

Kanker is een ongeremde deling van lichaamscellen. Cellen die normaal gesproken iedere dag worden afgebroken en opnieuw aangemaakt. Helaas gaat dat soms niet goed. Dat kan pech zijn, maar ook door allerlei schadelijke invloeden komen, bijvoorbeeld roken. Meestal kan het lichaam dit zelf repareren, maar als het beschermingssysteem faalt, dan kan een cel zich ongecontroleerd gaan delen. Er ontstaat dan een gezwel of tumor.

Gewichtsverlies

Ongeveer de helft van alle mensen met kanker heeft last van gewichtsverlies. Zowel de kanker zelf als de behandeling kunnen dit gewichtsverlies veroorzaken. Het effect kan zijn dat je behandeling minder effectief is of dat je minder snel herstelt. Het is dan ook belangrijk om je gewicht goed in de gaten te houden en gewichtsverlies te voorkomen en te behandelen. Speciale medische voeding kan je daarbij helpen. 

Waarom Leef.nl

Leef.nl is de grootste webshop met meer dan 70.000 producten op het gebied van gezondheid en zelfzorg. We hebben altijd een oplossing voor je! Ontdek alle gezondheidsinformatie, geschreven door autoriteiten op het vakgebied, in onze Gezondheids-Wiki of bestel het gewenste product direct. Indien je voor 21.00 uur bestelt, zijn de producten de volgende werkdag al in huis! Klanten beoordelen ons als ‘uitstekend’ op Trustpilot. Als je liever persoonlijk advies wilt, kun je chatten met onze gediplomeerde drogisten of apotheker of verwijzen we je graag door naar de dichtstbijzijnde locatie van Service Apotheek, DA drogist of Bewustwinkelen.