Uitgerust naar school

Na een heerlijke vakantie waarin kinderen vaak wat later naar bed gaan, is het tijd om weer meer regelmaat in het slaappatroon van uw kind te brengen. Waarom is dit belangrijk? En hoeveel slaap heeft een kind nodig?

Waarom is slaap zo belangrijk?

Voor zowel volwassenen als kinderen is slapen hard nodig. Het zorgt ervoor dat het lichaam zich herstelt van de inspanningen van overdag, maar ook dat de hersenen zich weer opladen. Een goede nachtrust is vooral voor kinderen erg belangrijk, omdat ze nog groeien. Hun lichaam is zo hard aan het werk, dat een flink aantal uur rusten onontbeerlijk is. Een kind dat goed slaapt voelt zich prettiger, is makkelijker in de omgang en presteert beter op school.

Er bestaan richtlijnen om te bepalen hoeveel slaap een kind gemiddeld nodig heeft:

  • Kinderen van vier en vijf jaar hebben gemiddeld twaalf uur per dag nodig.
  • Kinderen van zes tot en met negen jaar hebben gemiddeld elf uur per dag nodig.
  • Kinderen van tien en elf jaar hebben gemiddeld tien uur slaap nodig.
  • Kinderen vanaf twaalf jaar hebben ongeveer negen uur slaap nodig.

Kinderbedtijd

Deze richtlijnen zijn gemiddelden. Het slaapgedrag van kinderen verschilt; het ene kind heeft meer slaap nodig dan het andere. Als ouder weet u het beste hoeveel er geslapen moet worden voordat uw kind uitgerust is. Het tijdstip waarop een kind naar bed moet, hangt af van de hoeveelheid slaap die het nodig heeft.

Als een kind vaak ziek is, weinig puf heeft, op school afwezig is en tegenvallende resultaten laat zien, kan dat allemaal te wijten zijn aan een slechte nachtrust of te weinig slaap.

De oplossing

Als uw kind tekenen laat zien van vermoeidheid, moet het ’s avonds eerder naar bed. Voor een kind geen leuke boodschap – er is áltijd wel een vriendje of vriendinnetje dat later naar bed mag – maar wees consequent. Begin met een kwartier eerder en kijk of het dan de volgende ochtend beter gaat. Zo niet, dan vervroegt u de bedtijd met nóg een kwartiertje. Net zo lang totdat een kind ’s morgens wel gemakkelijk wakker wordt. Als deze aanpak niet helpt, kunnen er andere dingen een rol spelen, zoals de ziekte van Pfeiffer. Overleg dan voor de zekerheid met de huisarts.Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen