Apotheker
Lolita is ruim tien jaar werkzaam geweest als allround openbaar apotheker in Laren (NH) en Eemnes. Nu schrijft Lolita artikelen voor Leef.nl en ondersteunt zij het team met farmaceutische kennis.

Zes en een half jaar bloeden, heel normaal?

Zelf was ik twaalf toen het gebeurde; voor het eerst ongesteld. Ik wist niet wat er aan de hand was, maar werd gelukkig meteen gerustgesteld door mijn moeder. Het was heel normaal, niets bijzonders.

Ook had zij allerlei praktische tips voor me en kreeg ik een prachtige gouden armband van mijn oma. Ik denk om te vieren dat ik ‘vrouw’ was geworden. Het is er niet bij verteld. Ik begreep het eigenlijk niet zo: het was toch allemaal heel normaal, helemaal niet bijzonder? Natuurlijk vond ik het maandelijkse gedoe niet leuk, maar ik had er ook niet heel veel last van. Dat dat ook anders kan, heb ik in de tussentijd wel begrepen. Menstruatiepijn, heel hevig bloedverlies, PMS (premenstrueel syndroom)… Het is niet niks waar sommige vrouwen mee te kampen hebben. Uitgaande van vijf dagen per maand gedurende veertig jaar, leert een vlugge rekensom mij dat wij ongeveer zes en een half jaar bloeden. Dat is een behoorlijk groot deel van ons leven waarin we, in het beste geval, niet helemaal onszelf zijn. Toch wel bijzonder! Nu ben ik zelf moeder van twee dochters. Over een tijdje moet ik ze gaan vertellen wat er allemaal voor ze gaat veranderen. Een ding is voor mij zeker: Die armband? Die krijgen ze!


Verstuur reactie
* Verplichte veldenUw privacy is in veilige handen. Leef.nl gaat discreet met uw vragen en gegevens om.

Service van Leef

  • Besteld voor 16.00 uur, morgen geleverd
  • Gratis levering bij orders boven de 50 euro.
  • Gratis afhalen bij uw apotheek

Klantenservice

Heeft u vragen? Bel onze klantenservice 0800 - 555 43 21


Trustpilot
Betalen met iDeal Betalen met Visa Betalen met Maestro   Onlinegeschillenbeslechting

Een moment geduld aub...

Toegevoegd aan je winkelmand

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen
Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen